Team Guitar Institute Nederland

Guitar Institute Nederland bestaat uit een team van gitaar-addicts; professionals die afgestudeerd zijn aan diverse gitaaropleidingen:

 • Guitar Institute Londen (UK)
 • Conservatorium van Amsterdam
 • ArtEZ Conservatorium Enschede/Zwolle
 • Codart Conservatorium Rotterdam
 • Koninklijk Conservatorium Den Haag
 • Prins Claus Conservatorium Groningen
 • Hilversums Conservatorium
 • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


Naast ervaring en kennis die we graag overbrengen, stellen we jouw wensen centraal. Ten slotte leert ieder mens op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Meet the team!

Didier Kerckhoff

Geïnspireerd door gitaarheld Mark Knopfler begon Didier op zijn twaalfde met gitaarspelen. Na zijn schooltijd studeerde hij tussen internationale gitaargrootheden aan The Guitar Institute in Londen en aansluitend aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ervaring: Naast sessiewerk voor artiesten als Sean Mac (SonyBMG) en Karmakanic (InsideOut), speelde Didier in diverse bands, waaronder als voorprogramma van Bon Jovi met zijn band FUSE.

Opleiding: Guitar Institute (UK), Conservatorium van Amsterdam

Favoriete gitaristen: Frank Gambale, Paul Gilbert, Larry Carlton, Steve Lukather, Mark Knopfler, Steve Vai, John Petrucci, Eddie van Halen & Guthrie Govan.

Jouke Westerhof

Jouke begon op 9-jarige leeftijd met gitaarspelen. Hoe cliché: mede door het horen van Jimi Hendrix groeide zijn interesse in rockmuziek.

Na zijn middelbare school studeerde Jouke aan de Popacademie in Enschede en aansluitend volgde hij de tweejarige Master Muziekproductie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien is hij actief met zijn eigen hardrockband Redstacks (vernoemd naar de rode versterking waarop gespeeld wordt) en speelt hij zowel vast en als invaller in verschillende bands en producties.

Ervaring: Jouke is actief als sessiegitarist in diverse bands en producties en speelt op dit moment in de theaterproductie Queen the Music.

Opleiding: Conservatorium van Enschede, HKU (Master Kunst, Media & Technologie)

Favoriete gitaristen: Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Neal Schon, Steve Lukather, Doug Aldrich, Brian May, David Gilmour, Jake E Lee, John Sykes, Jimmy Page, Slash, Steve Morse, Eddie Van Halen, Simon McBride en vele anderen die de juiste snaar weten te raken

Lees meer

Niels van der Steenhoven

Niels van der Steenhoven (1979) begon op 14-jarige leeftijd met gitaarspelen en kreeg al snel de smaak te pakken. In minder dan een jaar tijd zat hij in zijn eerste bandje en speelde al hier en daar wat optredens.

Na zijn HAVO diploma volgt een studie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) waar hij in de richtingen Pop en Jazz afstudeert. Inmiddels geeft hij er nu zelf met grote regelmaat les als gastdocent.

Ervaring: Na zijn studie beland Niels in de Nederlandse sessie scene en speelt o.a. met artiesten als Trijntje Oosterhuis, Van Velzen en Postman om uiteindelijk 6 jaar bij Focus te spelen. Een progressieve rockband uit de 70’s waar Jan Akkerman zijn voorganger was. Met Focus tourde Niels zo’n beetje de halve wereld over en doet een schat aan muzikale ervaringen op.

In 2018 brengt Niels twee solo EP’s genaamd ‘Guitar Vibes’ uit met instrumentale gitaarmuziek geïnspireerd door zijn gitaarhelden.

Op dit moment speelt Niels bij Phil Bee, een soul- en blueszanger die afgelopen seizoen in het TV programma ‘We want More’ te zien was en het tot de finale schopte.

Opleiding: Rotterdams Conservatorium (Codarts)
Favoriete gitaristen: Steve Lukather, David Gilmour, Joe Satriani, Jeff Beck, Michael Landau, Scott Henderson, Robben Ford en John Mayer

Lees meer

Dannis Maks

Dannis Maks (1971) begon met gitaar spelen op z’n 6e, studeerde aan de HKU in Utrecht en werkte als muzikant en muziekleraar in o.a. Nederland, De Verenigde Staten, Het Caribisch gebied, Thailand, Singapore en de afgelopen 3 jaar in Indonesië. 

Tegenwoordig woont hij in het oosten van het land en werkt hij als gitarist, componist, producer, docent en band coach. Dannis is een bijzonder gedreven muziekleraar en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven (in alle stijlen) aan leerlingen van jong tot oud. Dannis geeft les op akoestische- en elektrische gitaar en basgitaar en verzorgt band coaching.

Opleiding: HKU Utrecht

Favoriete stijlen: Jazz, Pop, Soul, R&B, Klassiek en Electronic music
Favoriete gitaristen: George Benson, Scott Henderson, John Scofield, John Mayer, Eric Gales, Nelson Veras, Greg Howe, Jesse van Ruller en Kurt Rosenwinkel.

Sietse Iedema

Sietse Iedema (1994) is een allround en heeft gitaar gestudeerd aan het Conservatorium van Enschede en doet momenteel een master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ervaring: Sietse is gitarist in verschillende bands, o.a. Yenga (art-rock/psychedelic) , Planet Air (indie pop), Burcak (Turkse pop), Nieuwegrond (80s nederpop), Aufglauft (party jazz). Ook heeft hij in de bands Sjors vVeenhuis en de Averechts (Nederlandstalige rock) en Quibus (downtempo electronic) gespeeld.

Met Yenga is hij on tour geweest in de UK en treedt hij regelmatig met ze op in Duitsland. Met Burcak is hij on tour geweest in Turkijke en met Aufglauft heeft hij in het voorprogramma van de Yellowjackets gestaan. 

Maar ook speelt hij met enige regelmaat op festivals in Nederland en België. Met Nieuwegrond heeft hij opgetreden tijdens de Zwarte Cross en op Pukkelpop.

Op dit moment speelt Sietse regelmatig mee met de underground rave act ‘Druiprek’. Als gitarist zet hij in ieder project waarin hij speelt zijn eigen sound neer.

Opleiding: Conservatorium van Enschede, Conservatorium van Amsterdam
Favoriete gitaristen: Bill Frisell, Reinier Baas, Julian Lage, Jim Hall, Stevie Ray Vaughan, Dave Harrington en Gary Clark jr,.

Lees meer

Bart Hennephof

Bekend om zijn werk in de progressieve metalband Textures, heeft Bart zijn kennis verdiend door alle Textures-albums te coproduceren, waarbij hij gedurende een periode van 20 jaar in verschillende studio’s door heel Nederland heeft gewerkt.

Met Textures toert Bart al 20 jaar over de hele wereld.; ze brachten in die periode 5 albums uit. Textures lanceerden hun eerste album “Polars” in 2004, werden opgepikt door Listenable Records (FR), en kort daarna wonnen ze een Essent Award voor Best Upcoming Act, wat hen een boost gaf: spelen op het grootste pop/rockfestival van Nederland: Lowlands. Kort daarna speelden ze binnen een jaar als support voor Sepultura, Morbid Angel, Dillinger Escape Plan en Meshuggah.

De band bleef groeien, bracht hun 2e album “Drawing Circles” uit in 2006, en hun 3e album “Silhouettes” lanceerde de band. Al snel toerden ze wereldwijd (VS, Mexico, Rusland, India, Nepal en Israël) en tekenden ze bij Nuclear Blast Records (Duitsland), met wie ze nog 2 albums uitbrachten. “Dualism” in 2011 en “Phenotype” in 2016.

De band ging in 2017 uit elkaar, speelde hun laatste show in 013 Tilburg in (Nederland), en hun allerlaatste show in India, in december 2017.

Opleiding: Productie & Compositie (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Master Degree in Music (EMMA: European Media Master of Arts)
Favoriete gitaristen: Devin Townsend, Pat Metheny, Jeff Beck, Jose Gonzalez en Jerry Cantrell.

Lees meer

Brett Duncan

Een fingerpicker van “Down Under”. Brett is Australiër maar woont nu in Nederland. Hij is een van ’s werelds toonaangevende auteurs van handleidingen voor gitaarlessen en heeft meer dan 70 boeken geschreven over het bespelen van verschillende gitaarstijlen. Brett is gespecialiseerd in het aanleren van alle fingerpicking-stijlen zoals Acoustic Rock, Blues, Folk, Ragtime etc. Hij is ook een ervaren Slide-gitarist die verschillende populaire Slide Guitar-lesmethoden heeft geschreven.

Ervaring: Afgezien van verschillende sessie werkzaamheden heeft Brett in heel Australië opgetreden als soloartiest

Opleiding: Adelaide Conservatorium of Music, Adelaide, Australië

Favoriete gitaristen: Ry Cooder, Leo Kottke, Marcel Dadi, Mark Knopfler, Duck Baker en Tommy Emmanuel.

Joey-Wessels-Gitaarleraar-Gitaarles

Joey Wessels

Bezeten van rockmuziek begon Joey al op 10-jarige leeftijd met gitaarspelen. Tijdens zijn tienerjaren groeide zijn passie voor gitaarspelen verder waarna Joey aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten ging studeren om zijn skills verder te ontwikkelen. Joey speelt nu in de gerenommeerde band Traversus waarmee hij op grote podia te zien is.
 

Ervaring: Lead gitarist Traversus (Bevrijdingsfestival Assen, Bevrijdingsfestival Fryslân, Spy Festival en Eurosonic Noorderslag)

Opleiding: Rockacademie (Fontys Hogeschool voor de Kunsten)  

Favoriete gitaristen: John Petrucci, Guthrie Govan, Richard Henshall, Plini, Paul Gilbert, Mark Tremonti, Synyster Gates, Sam Vallen, Alex Lifeson, Mark Lettieri en Richie Kotzen. 

Quincy Grooten

Quincy speelt al vanaf jongs af aan gitaar; en gaf voordat hij aan het conservatorium ging studeren al les o.a. bij de muziekschool van Robin Zalm (Ex-drummer Volumia), Popschool Parkstad in Heerlen.

Momenteel profileert Quincy zich als allround sessie gitarist en is hij bezig met een eigen gitaarmethode te schrijven. Ook is hij nog niet uitgeleerd en oriënteert zich in de stijlen Country en Latin.   

Ervaring: Quincy speelt in de band van Limburgse jazz/pop zangeres Noëlle de Bie en tourde met de Belgische black metal band Herfst door oost Europa.

Opleiding: Arcus College KTM Artiest, Conservatorium van Enschede.

Favoriete gitaristen: Marty Friedman, Yngwie Malmsteen, Johnny Hiland, Ian Thornley, Greg Koch, Shawn Tubbs, Jim Campilongo, Steve Lukather, Brett Garsed, Allen Hinds, Michael Lee Firkins, Robben Ford, Corey Congilio, Jeff McErlain en Carl Verheyen. 

Dave Meester

Dave Meester (1992) is al van jongs af aan bezig met muziek. Na het horen van de gitaarsolo’s van Marty Friedman op het album Rust In Piece van Megadeth groeide de passie voor gitaar. Sindsdien ging het allemaal bergopwaarts. Tijdens zijn studie op de Metal Factory (Eindhoven) deed hij tourervaring op met de death metal bands Facelifter en Apophys. Daarnaast deed hij sessiewerk voor de Israëlische black metal band Melechesh.

Tegenwoordig is hij actief als tourend gitarist en songwriter van de bands After Taste en God Dethroned.

Opleiding: Metal Factory

Favoriete gitaristen: Marty Friedman, Guthrie Govan, Nick Johnston, Jerry Cantrell, Jeff Loomis

Roenik Roa Espinosa

Roenik Roa Espinosa (1992, Delft) begon op zijn elfde met gitaarspelen en verslond het ene Jimi Hendrix, Metallica en Red Hot Chili Peppers album na het andere. Tijdens de middelbare school speelde hij in diverse Rock en Metal bands. Hierna liet zijn leraar hem kennis maken met Jazz, waarna zijn interesse was gewekt en hij zijn Bachelor en Master studie vervolgde aan het Conservatorium van Amsterdam.

Sinds de middelbare school geeft Roenik gitaarles en hij heeft inmiddels ook leerlingen voorbereid voor hun conservatorium audities.

Bij Roenik kan je uitstekend terecht voor stijlen als pop, blues, rock, funk, soul en jazz, maar ook voor Braziliaanse muziek en zelfs metal!

Opleiding: Conservatorium van Amsterdam (Jazz)
Favoriete gitaristen: Jimi Hendrix, Mansur Brown, Spanky Alford, Isaiah Sharkey, Wes Montgomery, Toninho Horta.

Max blok

Max Blok (1996) opereert al meer dan 10 jaar op professioneel niveau binnen de muziek industrie.

Door zijn brede oriëntatie en scholing valt zijn oor voor vrijwel alle stijlen muziek. Zo speelde hij door zijn carrière heen van akoestische achtergrond muziek bij bars en restaurants, tot donkere zalen met scheurende gitaren, en alles daar tussen in.

Na zijn studie aan de Rockacademie (Tilburg) waar hij afstudeerde met een minor in jazz, werd hij actief als sessiemuzikant. Hierdoor speelde hij in zowel binnen als buitenland met bands als Apophys en Dark Fortress, en tourde hij met bands als Watain, Abbath en Tribulation.

Vandaag de dag ligt de focus op zijn eigen band Dead Eyed Creek.

Opleiding: Rockacademie, Metal Factory

Favoriete gitaristen: Steve Lukather, John Mayer, Vogg, Steve Vai, Nick Johnston, Nuno Bettencourt

Jim van de Klundert

Op 12-jarige leeftijd raakte ik tijdens een vakantie gefascineerd door het spel van een gitarist. Hij liet mij versteld staan van de mogelijkheden van de gitaar en ik was direct verkocht. Kort nadat ik terug kwam van vakantie ging ik op gitaarles. Een passie was geboren.

Na de middelbare school heb ik de 3-jarige opleiding Muziek/Artiest voltooid aan het Deltion College in Zwolle. Daarna werd ik aangenomen op het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Hier heb ik 3 jaar gestudeerd. 

Na zoveel jaren in Zwolle te hebben gezeten was ik toe aan iets anders. Daarom heb ik besloten mijn studie aan het conservatorium te vervolgen in Den Haag.

Als docent is het mijn doel elke leerling individueel de beste begeleiding te geven, aan te sluiten bij zijn of haar muzikale interesses en te inspireren tot leren. Daarnaast spelen creativiteit, eigenheid en eigen inbreng van de leerling in al mijn lessen een belangrijke rol. Voor beginnende leerlingen zijn er basisvaardigheden zoals noten lezen, muziektheorie en kennis van akkoorden waarmee we aan de slag gaan. Bij gevorderde leerlingen komen onder andere improviseren en gehoortraining aan bod. 

Opleiding:  ArtEZ conservatorium Zwolle, Koninklijk Conservatorium (Den Haag)

Favoriete gitaristen: Peter Bernstein, Jim Hall en Kurt Rosenwinkel.

Bas Spitzen

Bas is al vanaf zeer jonge leeftijd bezig met muziek. Het begon allemaal met de piano, maar hij heeft deze op een gegeven moment ingewisseld voor de gitaar.

Na het behalen van zijn VWO-diploma, ging Bas naar het ArtEZ Conservatorium in Enschede, waar hij inmiddels afgestudeerd is. Momenteel volgt Bas een Master-opleiding aan het Conservatorium in Zwolle.

Naast het geven van zowel elektrische als akoestische gitaarlessen, heeft hij ook ervaring in het geven van bandcoaching en muziektheorie/solfège, en heeft een poos les gegeven op het Conservatorium in Kathmandu, Nepal.

Naast docent is Bas uitvoerend muzikant en heeft hij zijn 2 eigen bands DSM-5 (opera-punk, symfonische hardrock) en Whirl (psychedelische rock), en zijn eigen akoestische fingerstyle solo-project. Bas heeft altijd veel gefocust op veelzijdigheid en geeft les in veel verschillende stijlen op zowel de elektrische als akoestische gitaar.

Live-ervaring: o.a. DSM-5, Whirl, partyband/coverband, Bob Dylan-tribute band, Cor Bakker.

Favoriete stijlen: Alternatieve rock, progressieve rock, psychedelische rock, hardrock, blues, funk

Favoriete gitaristen: Guthrie Govan, Paul Kossoff, Ritchie Blackmore, Cory Wong, Eddie van Halen, Slash, David Gilmour, Andy Timmons, Gary Moore, Tommy Emmanuel.

Lees meer

Stanimir Lambov

Stan Lambov is een Bulgaarse gitarist, improvisator en componist. Hij begon op 14-jarige leeftijd gitaar te spelen, geïnspireerd door grote gitaristen als Slash, Jimi Hendix en Jimmy Page. Kort daarna begon hij klassieke gitaar te studeren en werd hij verliefd op het instrument en het repertoire.

Op 16-jarige leeftijd ontdekte hij jazz, via een jazzfestival in zijn geboorteplaats en werd verliefd op de muziek en de vrijheid die het bood. Sindsdien heeft Stan de gitaar grondig bestudeerd in al zijn aspecten, waarbij hij ernaar streefde zo vloeiend mogelijk te improviseren en zijn muzikaliteit te ontwikkelen. Zijn liefde voor de gitaar heeft hem in veel verschillende muzikale situaties gebracht en heeft hem een veelzijdige speelstijl laten ontwikkelen – invloeden zijn onder meer jazz, klassiek, wereldmuziek, rock, blues, funk, elektronica en nog veel meer.

Stan houdt van spontaniteit en improvisatie en heeft een grote interesse ontwikkeld voor volledig geïmproviseerde muziek, terwijl hij tegelijkertijd gepassioneerd is door compositie en het werken als sideman voor verschillende projecten.

Opleidingen:

 • Bachelors in jazz guitar aan de National Music Academy “Prof. Pancho Vladigerov”, Sofia Bulgaria (2015)
 • Bachelors in jazz guitar studies aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen, The Netherlands (2019)
 • Masters in the New York Jazz programme aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen (2021) 
 • Privé studies met gitaarleraren zoals Lage Lund, Jonathan Kreisberg, Gilad Hekselman en Paul Bollenback

Lees meer

Milan de Keijzer

Op 14-jarige leeftijd schafte Milan een basgitaar aan en stond twee weken later al op het podium met de schoolband van zijn middelbare school in Apeldoorn. Een jaar later studeerde hij klassiek gitaar op de lokale muziekschool, maar switchte ondertussen in diverse bands van basgitaar naar elektrisch gitaar.

Inspiratie vond hij eerst bij de lokale blues helden van Flavium. Naast voorliefde voor blues ontwikkelde hij zich in de richting van (melodische) rock in diverse bands. Vanaf zijn 18e werd hij gegrepen door jazz, met name door Joe Pass.

Tussen 1984-1988 studeerde Milan aan het Hilversums Conservatorium bij Henk Sprenger en Peter Nieuwerf. Vandaag de dag volgt hij lessen via internet bij Sheryl Bailey en Barry Greene.

Ervaring: Na zijn studie heeft Milan 7 jaar in de muziekindustrie gewerkt en speelde hij in diverse cover-bands. Vanaf 2008 tot 2019 speelde hij in de Customs Stage Band, het allround showorkerst van de Douane Harmonie Nederland. Hij speelde met deze band in Ahoy, op de Wereldhavendagen Rotterdam en de Vierdaagse Nijmegen.

Opleiding: Hilversums Conservatorium
Favoriete gitaristen: Grant Green, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Rene Thomas, Pat Martino, Barry Greene, Larry Carlton en Robben Ford.

Lees meer

Shai Agmon

Shai Agmon (1988) begon op 11-jarige leeftijd gitaar te spelen. Hij heeft een gedegen klassieke achtergrond, en studeerde hedendaagse muziek aan het Rimon Muziekcollege in Israël. Hij heeft vele jaren gewerkt als productie-gitarist, en speelde op cruiseschepen in Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Japan.

Tegenwoordig woont hij in Nederland met zijn vrouw en zoon, en werkt hij als gitarist en gitaar & muziekleraar. Hij geeft zowel online als face to face les, en is gespecialiseerd in het creatief en leuk maken van de gitaarlessen. 

Hij past de inhoud van de lessen aan aan de persoonlijke smaak van elke student en maakt unieke muzikale arrangementen voor elke student, om aan te passen aan zijn niveau en de vaardigheden die nodig zijn om te ontwikkelen.

Sommige van zijn gitaarlessen zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Guitar Master Class. Hij is ook gespecialiseerd in fingerpicking en ceremoniële gitaarmuziek, en plaatst regelmatig gitaar tutorials op zijn Youtube kanaal.

Opleiding: Rimon Muziekcollege, Israël

Lees meer

Enrico Le Noci

Enrico, geboren in februari 1996, heeft het podium gedeeld met enkele van de beste jazzmuzikanten ter wereld, zoals Joe Magnarelli, Mark Sherman, Fabrizio Bosso, Simon Rigter, Marcos Varela, Michael Abene, John Ruocco en vele anderen.

Als internationaal tourend muzikant trad hij sinds 2014 op in verschillende clubs en festivals in Italië, Spanje, Nederland, België, Roemenië, Zwitserland en New York City. Zijn debuutproject won verschillende prijzen en erkenningen zoals JAZZMI 2019 op het Milan Jazz Festival, Youth Jazz Competition & Festival in Targu Mures, Roemenië, Puglia Sounds Record en Export 2019.

Opleiding: Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Martijn Van Iterson, Wim Bronnenberg, Jarmo Hoogendijk en John Ruocco, studeerde in 2014 ook cum laude af in klassieke gitaar in Taranto en ging vervolgens naar NYC om privé verder te studeren bij Peter Bernstein, Paul Bollenback, David Kikoski, Benito Gonzalez, Barry Harris, Mike Moreno.

Michele Rampino

Michele Rampino (1999) is componist en gitarist, gespecialiseerd in klassieke gitaar en zijn verschillende technieken, zoals: fingerstyle, arpeggio’s, toonladders en “rasgueado”.

Hoewel hij voornamelijk klassieke muziek studeerde, is hij ook geïnteresseerd in fusion en progressieve rock en is hij voortdurend op zoek naar een persoonlijke stijl van spelen en improviseren, vrij om materiaal te putten uit elke muzikale taal.

Hij treedt regelmatig op als solist en werkte samen met orkesten als het “Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino” en het “Orchestra filarmonica G. Rossini”.

Hij blonk uit in tal van wedstrijden door de “Premio Nazionale delle Arti 2020” te winnen en de eerste prijs te behalen op het 19e “Concorso Nazionale Riviera Etrusca” in Piombino.

Hij behaalde een masterdiploma gitaar aan het “G. Rossini” conservatorium onder leiding van docent Duccio Bianchi en studeert momenteel aan het “Koninklijk Conservatorium van Den Haag” bij gitarist Zoran Dukic.

Hij studeerde compositie bij Roberto Andreoni en werkt momenteel aan verschillende projecten waarin hij zijn eigen muziek speelt.

Opleiding: Masterdiploma aan het “G. Rossini” conservatorium onder leiding van docent Duccio Bianchi en studeert momenteel aan het “Koninklijk Conservatorium van Den Haag” bij gitarist Zoran Dukic.
Favoriete gitaristen: John McLaughlin, Paco De Lucia, Ralph Towner, Zoran Dukic en Marcin Dylla.

Lees meer