Nieuwsbrief juli

Steve Lukather

Met juli nog in volle gang kijken we met trots terug op een maand waarin Guitar Institute NL een nieuwe mijlpaal heeft bereikt! Vanaf aankomend jaar zullen we als officieel partner van ‘Artez University of the Arts’ de vooropleiding gitaar aanbieden aan toekomstige studenten van het Conservatorium van Enschede!

In the spotlight: Steve Lukather
Deze maand nemen we gitaarheld Steve Lukather onder de loep. Naast zijn rol als gitarist van hitmachine Toto, is Lukather zonder twijfel de meest gevraagde sessiegitarist uit de jaren 80 met meer dan 1500 (!) albums op zijn naam. Michael Jackson, Elton John, Eric Clapton, Aretha Franklin; een paar namen uit een onwaarschijnlijk lange lijst waarmee zijn sound onlosmakelijk verbonden is met popmuziek uit de jaren 80.

Naast zijn legendarische werk als sessiegitarist scoorde Lukather met zijn band Toto hit na hit. Het nummer ‘Rosanna’ met de bekende ‘best 4-bar guitar solo ever’ leverde daarbij een Grammy Award op. Waar Rosanna op het eerste gezicht het 3-minuten format van een pop-hit lijkt te volgen, heeft het nummer een verrassende outro sectie die volgens Lukather ontstond uit een spontane jam, met wederom één van zijn allerbeste gitaarsolo’s tot gevolg, aldus Guitar Techniques magazine.

Onderstaande onze playthrough video van beide solo’s uit Rosanna opgenomen bij The Guitarshop.

Enjoy!

Team Guitar Institute Nederland

Gitarist: Steve Lukather
Bekend van: Toto, Michael Jackson (zijn volledige sessie lijst vind je hier)
Stijl: Pop, Hard rock, Jazz fusion, Progressive rock, Soft rock
Track: Rosanna
Moeilijkheidsgraad: 4/5